Nyheter

Vi presenterar löpande nya produkter, matnyttig branschinformation samt rapporterar från mässor och resor. Här hittar du även aktuella pressreleaser och pressmaterial.

Varje månad mailar vi dessutom ut vårt nyhetsbrev som ger en snabb presentation av nya produkter och ibland även speciella installationer. Det är ett bra sätt att hålla sig à jour med utvecklingen inom belysningsbranschen, både för beställare, brukare och representanter för media. Fyll i fälten till vänster så sänder vi kontinuerligt ut brevet till dig!

PS. Du vet väl att våra senaste projekteringar med bilder och dokumentation är samlade i projektdatabasen?

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Fyll i fälten så sänder vi kontinuerligt ut brevet till dig!

* = obligatoriskt fält

Namn *
Email *
Företag
Postnummer *
Kategori *
 

Senaste nytt

Nyheter

Bäst i klassen: Rektor!

Med Rektor har du stora valmöjligheter inom det breda standardsortimentet. Den finns med både prismatisk och opal täckskiva och även med lamellbländskydd. Färgtemperaturerna 3000K och 4000K är standard och andra finns som tillval. Vi kan även leverera den med Tunable White 2700-6500K. Singelarmaturerna finns mellan 1134mm och 3934mm. Om ingen av de längderna passar gör vi en systemlösning istället, inklusive lysande hörn om det önskas. Som standard kommer Rektor med en one4all dimbar driver och 2,5m kabel för fast anslutning. Integrerad sensor och switchDIM dragsnöre går att välja till. Med prismatisk avbländning eller lameller har den UGR 19 och med opal avbländning UGR 21. Ljusfördelningen är nedljus eller upp/nedljus, standard för den senare är 35% upp och 65% ned och annan fördelning kan fås som tillval. Utöver de pendlade modellerna finns Rektor för dikt takmontering och för väggmontering. Den senare är en effektfull och prisvärd lösning för exempelvis korridorer eller trapphus. Läs mer »

Nyheter

Fusion linjär spotlight

Fusion kommer från vårt senaste tillskott i sortimentet, schweiziska Neko. Tunn och minimalistisk design och mängder med olika modeller och belysningseffekter att välja mellan och kombinera, vi börjar med att presentera spotlightsen: En linjär ledspot ger en rad fördelar. Visuellt är det ett uppfriskande alternativ till våra traditionella runda spotar och hela rumsuppfattningen blir annorlunda, samtidigt som belysningseffekten bibehålls med en uniform rund ljusbild. De små ledmodulerna sitter djupt placerade i armaturen, vilket ger en god avbländning. Avståndet mellan modulerna gör att värmen avleds effektivt och armaturerna kan därför konstrueras kompakt, med lågt infällnadsdjup. En Fusion-spot är bara 60mm hög! Fusion har fem basutföranden: 1, 2, 3, 5 och 10 spotar à 2W. Som exempel ger 5-spoten på 11W med förspeglad reflektor hela 1000lm. Två spridningsvinklar erbjuds, 24° och 40°. Färgtemperatur 2700K / 3000K / 4000K, alla med CRI90. Armaturen finns som standard i svart eller vitt utförande, med svart eller förspeglad reflektor. Prisbilden är ytterligare en fördel med Fusion. Som exempel kostar en 5-spot med on/off driver 839 kr och med one4all driver kostar den 1.129 kr, listpris exkl moms. Mer utförlig information om hela serien hittar du här: Fusion katalog Våga prova denna nya armaturdesign! Vi lånar gärna ut provarmaturer och supportar med ljusberäkningar vid behov! Läs mer »

Nyheter

FlapFlap pendel

Den lilla kluriga armaturen FlapFlap har tidigare funnits som golvarmatur och nu lanserar tyska Next i samma serie en pendlad modell. Bland alla våra högfunktionella och prestandafokuserade armaturer för offentliga miljöer känns det lite roligt att ibland få presentera en helt dekorativ nyhet - vi får inte glömma bort de miljöskapande armaturerna! FlapFlap har en fot och skärm i blank vit PC. Vi rekommenderar en E14 LED-lampa på 6W, lagom effekt för att styras on/off. Strömbrytaren sitter på sladden som är 3m lång. Mer information hittar du här: FlapFlap Läs mer »

Nyheter

Supertunn pendel med lågt UGR: Inlio

Från Halla kommer den tunna Inlio som har UGR<17 med prismatisk skiva. Armaturen är bara 24mm hög och ger ett direkt/indirekt ljus med rejäl output. Inlio finns i två utföranden, antingen med driver integrerad i armaturens centrum eller i en takplatta - i den senare modellen sker strömförsörjningen via vajern vilket ger ett ännu renare och mer avskalat intryck till installationen. Med integrerad driver finns längderna 1330mm (50,8W / 5870lm) och 1890mm (76,2W / 8800lm). Med drivern i takplatta är armaturlängden 1180mm (51,6W / 5870lm). Ljusdata avser 4000K och prismatisk skiva. Färgtemperatur 3000K, 4000K eller Tunable white. Standardfinish svart, vit eller silver. Dimbar DALI. För ytterligare information, se produktblad för Inlio eller kontakta oss! Läs mer »

Nyheter

BO spotlight för skena

Från vår nya leverantör Neko vill vi presentera skenspoten BO. Länge har vi letat efter en bra LED-spot till rimligt pris, som även har bra dimringsfunktioner. Nu har vi hittat den! BO finns i tre storlekar / effekter: 16W med 1000lm, 28W med 2200lm och 42W med 3000lm (för 3000K). Färgtemperatur 2700, 3000 och 4000K och armaturfärg som standard pulverlackerad vit, svart och silver. Tre olika spridningsvinklar finns för alla modellerna, 12°/22°/40°/60°. LED-plattformen är Citizen med CRI >90 och armaturen är stegvis ställbar 0-90° samt roterbar 355°. Adapter Global universal för 3-fasskena, on/off eller dimbar med phasedim eller DALI. Prisexempel GNP Bo Small on/off 918 kr, dimbar DALI 1.513 kr. Se produktblad för BO för ytterligare information! Läs mer »

Nyheter

MOON, variabel och prisvärd takarmatur

MOON kommer från vår helt nya leverantör Neko, ett schweiziskt företag som siktar på djupet i sitt sortiment och erbjuder ett mindre antal modeller än många andra, med en kvalitet som i förhållande till priset är mycket svårslagen. MOON bygger på en kapslad ljusenhet som håller IP54 och därmed kan användas även i miljöer som skärmtak, exteriöra passager och badrum. Den går att ytmontera, pendla eller fälla in och samtliga varianter finns i flera olika utföranden. Standardfärgerna är guld, svart och vitt, pulverlackerat stål. De många monteringsmöjligheterna och IP-klassen gör att MOON kan användas som genomgående basbelysning i hela projekt, något som är positivt både gestaltningsmässigt och ekonomiskt. Med alla dessa goda egenskaper kunde man befara att priset är högt, men faktum är att detta tvärtom är en mycket prisvärd armatur: vårt GNP ligger mellan 1800kr och 2300kr med DALI/SwitchDIM driver och effekt på 18 eller 25W. Bra ljus och hög kvalitet för pengarna, minst sagt! Läs gärna mer om hela serien här: MOON Läs mer »