Årets nyheter från Osmont!

Här kommer en liten teaser om några av de nya armaturer vi inom kort kommer att presentera på vår hemsida och våra kommande kundbesök.

Den stora mässan Light + Building har just avslutats och till vår glädje var den riktigt, riktigt bra! Omkring 2500 utställare var där och visade sina nyheter, betydligt fler alltså än på den föregående mässan.

Ett smakprov från Osmont

Vi fick se en lång rad lovande nya lösningar från alla de leverantörer vi representerar i Sverige och tänkte börja med en liten sneak-peek på vad Osmont visade upp.

Nya dekorativa skärmar

Den här tjeckiska producenten är sedan länge känd och uppskattad för sina vackra pendlade glober av handblåst triplex opalglas. Här har de lagt till en stor dekarativ skärm av lackerat stål i olika färger i en familj som heter LUKIDA och finns i storlekarna Ø300 och Ø400mm. Den här armaturen håller IP65, vilket gör den aktuell för många typer av miljöer.

En annan nyhet som integrerar en stålskärm är ZETA, en diskusformad armatur med kupa av PMMA som man själv kan vända på för att antingen få ett direkt eller ett indirekt ljus.

Black shades

Den tredje nyheten som är väl värd att kolla in är KRUGER, som finns både i pendlat och diktmonterat utförande. Den erbjuder tre avbländningar: opal, prismatisk eller den nya Black Shade. Den senare gör att armaturens front upplevs helt kolsvart när den är släckt och som en helt vanlig opal avbländning när den är tänd. Lösningen stjäl såklart en del ljus, men ger verkligen ett spektakulärt intryck i rätt miljö.

Läs mer om dessa tre nyheter och alla de andra här: Produktnyheter 2024. Och en överskådlig sammanfattning av hela sortimentet kan du se här: Osmont produktöversikt.

Prover på nyheterna är beställda och om det är något särskilt du skulle vilja titta närmare på är det bara att du hör av dig till någon av våra säljare!