Nu är armaturerna i serien Line safe uppdaterade till 48 VDC

Våra tunna fyrkantiga exteriöra armaturer Line safe är nu ännu bättre och kan kopplas i upp till 15 meter på en driver!

Övergång till 48VDC

Nu är flertalet av våra egenproducerade armaturer med 24VDC uppdaterade till 48VDC.

Först ut i våras var den runda armaturen Pole 32 och förra veckan blev även de fyrkantiga modellerna i serien Line safe klara. Samtidigt har dessa bytt namn från tidigare 4Twenty safe respektive 4Twenty5 safe.

Både Pole 32 och Line safe hör till våra mest populära lösningar för att skapa långa sammanhängande ljuslinjer eller släpljus på fasader och murar. De är också lämpliga att bygga in i skärmtak, bänkar, lekredskap och gabioner.

Armaturerna är kapslade i PC-rör för att ge IP66 och IK10, runda rör för Pole 32 och fyrkantiga för Line safe.

Fördelar med uppdateringen

Det finns stora fördelar med den nya tekniken, den främsta är att man antingen kan förlägga dubbelt så långt kablage mellan leddrivern och armaturen, eller så kan man gå från sammanlagd armaturlängd max 9,2m upp till max 15m på samma matning.

Detta ger en besparing på driversidan och underlättar samtidigt installationerna, i synnerhet de som görs utomhus.

I praktiken är det endast driftspänningen som ändras, så det blir samma ljusmängd per meter armatur. Men effekterna minskar med omkring 30% så anläggningen blir betydligt mer energieffektiv.

Vi hjälper givetvis till med att konvertera de offerter som gjorts med 24VDC och vi kommer att lagerföra 24VDC LED-kort under en lång tid framöver, för att kunna leverera ersättningsprodukter vid eventuella tillägg, reklamationer eller vandalisering.

Andra nya egenskaper

I samband med övergången inför vi också ytterligare en färgtemperatur i standardsortimentet, 2200K. I utförande 48VDC erbjuder vi alltså 2200, 2700, 3000 och 4000K som standard, alla i min CRI90.

En annan nyhet är våra skyddsfästen som tillval, vilka ger armaturen IK10+ 50J - se produktbladen:

Pole 32 opal
Pole 32 optik
Line safe micro opal
Line safe mini opal
Line safe mini optik

Om du har frågor rörande detta teknikskifte och hur det kan påverka dina projekt är du varmt välkommen att kontakta våra säljare!