Nya fästen till våra Pole 80-armaturer för exteriör belysning

När speciallösningar blir så bra att de bara måste föras in i standardsortimentet...

På Flux har vi stor erfarenhet av att ta fram specialfästen till våra egentillverkade armaturer och ofta blir de så bra att vi genast ser ett värde också för andra projekt att kunna använda dem.

Sådana gånger lyfter vi in dem i ordinarie sortiment och tar med dem på våra produktblad.

Tuffa miljöer kräver tuffa fästen

Den här gången gäller det nya fästen för montering av våra exteriöra armaturer i familjen Pole 80, som ofta används för belysning till fasader, tunnlar och andra infrastrukturprojekt.

Armaturer i tunnlar har många gånger ett utsatt läge och problem med vandalisering är tyvärr vanliga. Den svagaste punkten på en linjär armatur är nästan alltid kabelgenomföringen och genom att förstärka den lever hela armaturen bättre upp till den slagtålighetsklass som anges.

Säkerställ IK-klassen!

Pole 80 håller IP67 och IK10 och IK-tester utförs normalt sett på själva armaturen, inte på kabelgenomföringar eller fästen. Därför är det viktigt särskilt i tunnelprojekt att man säkerställer att även dessa detaljer är robusta och slagtåliga.

Våra nya fästen finns i utförande för montering på plan yta såsom vägg eller tak, samt för montering i vinkel. Båda modellerna finns i öppet eller täckande utförande och de är tillverkade av rostfritt stål med korrosivitetsklass C4, som kan lackeras i valfri RAL-färg om så önskas.

En armatur för många situationer

Armaturfamiljen Pole 80 kan ses som en liten verktygslåda med en rad olika utföranden för varierande ljusegenskaper. Samtliga modeller erbjuder en stor flexibilitet när det gäller längder, färgtemperaturer och styrning:

  • Pole 80 opal för belysning av skärmtak, garage, stationer, servicedepåer och badhus.
  • Pole 80 fokus för släpljus av fasader och väggar.
  • Pole 80 general för belysning av skärmtak, höghöjdsinstallationer som vagnhallar, stationer, servicedepåer och badhus
  • Pole 80 deco med retrodesign, för belysning av skärmtak, entréer, garage, stationer, servicedepåer och badhus.

Om du vill veta mer eller kolla in prover på armaturer och fästen, bara hör av dig!