Smart belysning för ribbtak

Ett snyggt ribbtak kan ge ett visuellt lyft till många utrymmen, både inomhus och utomhus. Om du vill integrera belysning i det också har vi lösningen!

Ett undertak av ribbor kan göras på många olika sätt och installeras av olika anledningar. Kanske vill man dölja ytmonterade ledningar eller rör i taket, trolla bort nivåskillnader i takhöjd eller skapa en sammanhängande gestaltning. Eller så vill man sänka taket för att göra miljön trevligare och mer inbjudande.

Lysande ribbor!

Oavsett hur ribbtaket ser ut eller var det sitter, så kan det vara en god idé att integrera belysning i det!

Här kan vi på Flux bidra med våra linjära armaturer, som finns i olika storlekar och i utförande både för interiör och exteriör. Alla modeller är skalbara och kan levereras i längder från omkring 300mm upp till 4000mm, vilket underlättar för inpassning till ribbtaket.

Vi tar också fram en projektanpassad infästning om inget av våra standardfästen passar för den aktuella lösningen.

Inne eller ute?

Varje interiör armatur har sin motsvarighet i en kapslad armatur för utomhus, så det är också möjligt att göra en sammanhängande ribbtakslösning som går över från ett skärmtak eller en portik till ett undertak inomhus.

Välj armatur efter dimensionerna på ribborna och avståndet mellan dem:

Inomhus (IP20)

4Twenty                     20x20mm
4Twenty5                   25x25mm
Hi-Line                        45x45mm

Utomhus (IP66, IK10)

Line safe micro          25x25mm
Line safe mini             30x30mm
Line safe                      50x50mm

Drivers och optik

Beroende på storlek har armaturerna extern eller inbyggd driver. Modellerna som rymmer en driver har storlek 45x45mm och uppåt. Vid extern driver går det att koppla upp till 15 meter armatur per driver.

Alla armaturerna utom de absolut minsta, 4Twenty och Line Safe Micro, finns i flera utföranden av opal/prismatisk front eller med klar front och fem olika linsval.

Vi hoppas att vi har väckt ditt intresse för möjligheterna med ribbtak och vi supportar gärna med valet av det optimala utförandet för ett specifikt projekt!