Netlights huvudkontor, en knutpunkt med hemkänsla

Netlights huvudkontor är stort, hela 3500 kvm med över 200 arbetsplatser. De sociala ytorna är öppna och olika funktioner går sömlöst ihop med varandra. Vinterträdgårdar förlänger bistron och används för både arbetsmöten och måltider.

Här bidrar belysningslösningen till att hålla samman de olika miljöerna och materialvalen i inredning och ytskikt. Ansvarig arkitekt Jon Mjönes på Codesign och ljusdesigner Ronnie Eckervig (då på Exengo) skapade en design för skenmontering av vår Härproducerade armatur Disclight.

Hela inredningskonceptet baseras på termer som ”liquid, solid & gas”, som beskriver medarbetarnas olika behov av rumsliga funktioner där alla kan mötas med variation och flexibilitet. Här passar det extra bra med en skenmonterad belysning som kan flyttas om vid behov och vi var glada att kunna bidra med en anpassad lösning av vår pendel. Netlight valde senare samma lösning även till sitt kontor i München.

Disclight ger 888lm och mäter 150mm i diameter. Till Netlight fick vi leverera 155 stycken svartlackerade armaturer och det är också standardfärgen nu när vi släpper den i vårt ordinarie sortiment. Givetvis går det att beställa den i andra färger också! 

Pendlingshöjden är valfri, antingen precis under skenan som hos Netlight eller med längre kabel - eller varför inte med varierade längder för att skapa en annan typ av dynamik i lokalen. Adaptern är av modell in-track och avsedd för DALI-skena.

Armaturen finns även i utförande utan skärm, för ett mer rundstrålande ljus.

I och med att armaturen är så liten kan den också användas med tät placering för att skapa ett lysande undertak i stora lokaler, en effektfull lösning som valdes till Gränbystadens inomhustorg.

Vi tackar Codesign för detta samarbete och lanserar härmed också Disclight trim och Disclight för skenmontering i vårt standardsortiment!

Kategori Kontorsbelysning, Restaurangbelysning
Område/ort Stockholm
Beställare Codesign Sweden AB
Anläggning Netlights huvudkontor på Regeringsgatan
Arkitekt Codesign Sweden AB
Ljusdesigner Exengo
Fotograf Codesign Sweden AB
År 2019