Soliditet

Soliditets nya kontor fokuserar på det mänskliga kapitalet:

Soliditet är Nordens ledande leverantör av kredit- och affärsinformation. Bakom deras erbjudande finns ett mänskligt kapital som man arbetar med att synliggöra på många olika sätt. Utformningen av de nya lokalerna i Solna är en del i denna pågående process.

Tillsammans med Ljusrum har man skapat ett mänskligt och personligt kontor med en innovativ och modern miljö. Lokalerna innefattar omkring 110 arbetsplatser där man kan arbeta ostört och koncentrerat trots en öppen planlösning. Verksamheten synliggörs för både medarbetare och kunder med ett stort fokus på arbetsmiljö, ljus, ljus och ergonomi, utan att försumma inspirerande och trivsamma mötesplatser.

Lokalerna delas med D&B, som har rötter från 1800-talets mitt och en mer global inriktning. De står för samma värderingar och detta synliggörs i lokalen med en egen identitet och delvis samma belysningslösningar.

Belysningen är utformade för att bidra till det lätta och luftiga intrycket. Över det perforerade undertaket sitter Flux LED-profil Beam 45 Power. Lysrörsarmaturen Rektor belyser whiteboardtavlor och används även som vertikalljus på väggar för att beskriva rummen. I pentryna kommer arbetsbelysningen från LED-armaturen Frontlight. Alla tre armaturerna tillverkar vi i vår fabrik i Arninge.

Kategori Kontorsbelysning
Område/ort Stockholm
Beställare Soliditet AB Fastighetsägare: Fabege
Anläggning Svetsarvägen 10,
Solna Business Park
Arkitekt Ljusrum
Ljusdesigner Ljusrum
Elinstallatör Euroel
Fotograf Jason Strong
År 2011