Sjölins gymnasium i Göteborg

Sjölins gymnasium ägs och drivs av AcadeMedia som är Sveriges största utbildningsföretag. I Göteborgsfastigheten finns det många olika typer av lokaler och innertaken är  av skiftande slag, så belysningslösningen omfattar en rad olika armaturmodeller, utvalda både för att matcha lokalernas olika design och för att kunna monteras på ett enkelt sätt.

För hjälp med belysningen vände sig Academedia till MondeVerde, som specialiserat sig på belysningslösningar för fastigheter och erbjuder Smarta LED™-belysningslösningar för bättre ekonomi, hälsa och miljö. Resultatet blev ett dagsljusvitt ljus (5000-5500 Kelvin, samma som solljus en solig dag) till lärosalar, studierum och lärarrum. I café, korridorer och den fina aulan så installerades armaturer med neutralvitt ljus (4000K).

Armaturer och belysningslösning har MondeVerde valt och utarbetat med omsorg i tätt samarbete med fastighetsägaren Wallenstam, arkitektbyrån Forum Arkitekter, beställaren AcadeMedia och el-projektören Kaba konsult.

Många av armaturerna fick vi på Flux leverera och det är vi verkligen glada för!

I aulan finns pendlade Indi med storlek Ø2010mm och ljusfördelning 50/50 som ger rejält med ljus åt det vackra taket. Många av klassrummen får sitt ljus från Rundo med upp/nedljus och i andra används vår linjära Hover. Även i vissa allmänna utrymmen har man valt Rundo och i andra den runda glaspendeln Adria.

Vi tackar för att vi har fått medverka till detta fina projekt och gratulerar de 450 eleverna som får studera i de här fantastiska lokalerna!

Kategori Skolbelysning
Område/ort Göteborg
Beställare Monde Verde
Fastighetsägare Wallenstam
Anläggning Sjölins gymnasium
Arkitekt Forum Arkitekter
Ljusdesigner Monde Verde
Elkonsult Kaba konsult
Elinstallatör Wahlbäcks El
Fotograf Monde Verde
År 2020