Moderna parklyktan Oxya i natursköna Blackeberg

Anpassa armaturen efter miljön

Blackeberg är ett naturskönt område i Bromma, där man under 1950-talet fokuserade på att integrera bostadshus i naturområden. Här finns bostadsrättsföreningen Spanjoren, som har en vacker park med höga lövträd och barrträd som skapar en skuggig miljö.

Här behövdes bättre belysning och föreningen valde lyktan Oxya från vår leverantör Eclatec. Oxya är en klassisk parklykta i modern tappning, med rena linjer som ger en tidlös gestaltning och som passar i många typer av miljöer.

Klassisk design - modern teknik

Oxya kan levereras helt öppen eller med kupa av PC. Belysningen sitter i armaturens ovandel och har samma urval av ljusfördelningar som en modern gatuarmatur, allt från rundstrålande till asymmetrisk. Det gör att den kan användas både som hos Spanjoren för att lägga ljus runt omkring stolpen, eller placeras längs med en GC-väg för att lägga ljuset asymmetriskt på vägytan.

Oxya kan också utrustas med ett internt bakljusskydd som dämpar belysningen åt ena sidan, perfekt om armaturen skulle placeras nära en fasad där ljuset riskerar att störa de boende. 

Hos BRF Spanjoren valdes en lösning med nattsteg, vilket gör att ljuset dimras ned till 50% mellan kl 22 och 05. Oxya är framtidsklar med ZD4i för att kunna styras även i betydligt större anläggningar.

Belysningsstolpar

I denna installation är stolpen en svartlackerad fyra meter hög konisk stålstolpe från vår leverantör Tehomet och eftersom man ville ha en helhetslösning levererade vi även fundamenten.

Tack till BEAB och Södra Installationsgruppen för ett fint samarbete!

Om du vill veta mer om Oxya, kontakta Emma!

 

Kategori Belysningsstolpe, Belysningsstolpe stål, Bostadsområde belysning, Parkbelysning
Område/ort Bromma / Blackeberg
Beställare BRF Spanjoren
Anläggning Holbergsgatan 121
Elkonsult BEAB
Elinstallatör Södra Installationsgruppen AB
Fotograf Thomas Wingstedt
År 2022