Klassisk gatubelysning i Vaxholm

Det är inte alltid så enkelt att hitta en armaturdesign som passar i småskaliga miljöer. En lösning med modern formgivning kan visserligen ge ett stort lyft rent belysningsmässigt, men om kontrasten mot miljön blir för stor riskerar man att tappa balansen i hela gestaltningen.

Vägelysning för småskaliga kvarter

Repslagaregatan och Repslagaregränd går genom några av Vaxholms vackraste kvarter, nära sjön och med bebyggelse av mindre trähus. Här fanns tidigare en klockformad armatur som man sökte en ersättare till.

Viktigt här var att den nya gatlyktan skulle passa bra in i den klassiska, småskaliga stilen och inte sticka ut för mycket. Flux har belysning för offentlig miljö i olika stilar och valet föll på Koya från Eclatec, en pendlad gatlykta som är snarlik den tidigare armaturen. Gatulampan finns även med tillvalet klar PC-kupa och blev därmed ett självklart val för Vaxholms kommun.

Energisparande gatlykta i LED

Gatlyktan från Flux är dessutom en energieffektiv lösning som i maxläge ger 125 lm/W. Mellan kl 22:00 och 05:00 träder ett nattsteg in och gatuarmaturerna dimras ned med 50%, en ytterligare energibesparing och en bra lösning för att ge nattro i dessa kvarter med bostadshus.

Belysningsstolpe i klassisk stil

Tidigare satt armaturen monterad på en böjd arm, men istället för dessa levererade vi en enklare svartlackerad rak arm från Tehomet som matchade armaturerna.

Vi tackar Vaxholms kommun för förtroendet att få leverera ny offentlig belysning till denna fina miljö och vi tackar också One Nordic som utförde installationen.

Kontakta Flux för projekt med offentlig belysning

Letar du efter belysning för att lysa upp en gata eller söker du någon annan typ av belysning för offentliga miljöer? Vi har belysning för alla typer av miljöer, för motorväg såväl som kontoret och kan hjälpa dig med både rådgivning och ljusberäkning. Kontakta oss här och få hjälp med att välja rätt belysning för dina behov.

Kategori Bostadsområde belysning, Gatubelysning
Område/ort Vaxholm
Beställare Vaxholms kommun
Anläggning Repslagaregatan
Elentreprenör One Nordic
Fotograf Thomas Wingstedt
År 2023