Friskt vågat med Indi i Båsenberga!

Det krävs lite mod att våga prova en helt ny armatur i ett projekt och en ljusdesigner som har gott om den varan är Helena Åkerberg. Hon föll för den helt nylanserade cirkulära armaturen INDI, som produceras av Halla, med design av Matús Opálka. Sedan återstod bara att övertyga beställaren om att de här stora cirklarna skulle göra jobbet och resultatet talar för sig självt!

Installationen är gjord i den största konferenslokalen på Båsenberga Hotell & Konferens, en lokal som nyttjas till både konferenser och seminarier och event som bröllop och näringslivets morgonsoffor. Det stora kravet på anläggningen var därför flexibilitet.

Inom det här breda användningsområdet var kraven särskilt högt ställda för konferensfunktionen, där man siktade på nivån 3+ för hotell- och konferensranking. Därifrån skulle anläggningen lätt kunna omvandlas till bröllopsrestaurang eller festlokal med bara några knapptryckningar.

Helena kommenterar resultatet så här:

Spännande blev det när allt var på plats och kunden slutgiltigt skulle ta lokalen i bruk. Då var de mer än nöjda OCH det bästa av allt: alla besökare som kommer dit är överväldigade av både den stora förvandling som lokalen genomgått och belysningen, som både sticker ut och syns och lyser på bästa sätt.

Om själva armaturen Indi säger Helena:

Supernice, de överträffade min förhoppning, de lyser bra mycket bättre än vad man kunde tro om dem på bild! Passar så perfekt ihop med den lite mörka och stilrena inredningen. Dessutom ser de smäckrare ut än vad måtten säger.

Indi finns som standard i tre format: Ø1500, 2010 och 2466mm, höjden är 106mm på alla. Färger: vit, svart och silver. Dimbar med Dali, extern driver placerad i takbox. 3000K eller 4000K som standard, MacAdam 3. Den minsta modellen är på 151W och ger 12430 armaturlumen.

Eftersom Indi är helt ny finns den bästa informationen i nuläget på webben. Denna länk för dig till en sida där du själv kan konfigurera fram önskad lösning och sedan ladda ner ett blad med all teknisk information: Indi cirkular

I Båsenbergas konferensrum kompletteras belysningen med downlights och väggarmaturer och i lågdelen sitter en rad diktmonterade SUPER SIGN AURA, valda med ett indirekt ljus som matchar ljusfördelningen från Indi.

 

Kategori Konferensrum belysning
Område/ort Vingåker
Beställare Båsenberga Hotell & konferens
Anläggning Båsenberga, Vingåker
Arkitekt Tommy Frisk, Frisk Arkitektur AB
Ljusdesigner Helena Åkerberg, Lighthouse
Elkonsult Helena Åkerberg, Lighthouse
Fotograf Luc Pages
År 2015