Färgglada stolpar på Lidingö

Stolpbelysning för park & skolgårdar

I parkmiljö passar det ofta med en lite mjukare eller mer lekfull gestaltning, i synnerhet om det gäller ytor avsedda för barn. Ett smart och kostnadseffektivt sätt att lätta upp gestaltningen och göra anläggningen mer inbjudande är att lackera lyktstolparna i något annat än grått eller svart.

Belysningsstolpar i färg

På bilderna ser vi fina och inspirerande exempel från ett antal lekparker och skolgårdar på Lidingö där koniska stålstolpar från Tehomet har fått färger efter olika platsknutna teman. Lyktstolparna från Flux kommer i olika längder och är tillgängliga upp till 15 meter.  Samtliga belysningsstolpar är pulverlackerade i en halvmatt finish med glanstal 60. 

I Käppala hittar vi en lekplats med lekmöbler som har klargula detaljer, en färg som också gör sig bra på en lyktstolpe. I närheten finns Käppala skola där det är blålackerade lyktstolpar

Invid Bo skola finns den kulturminnesmärkta Bo gård. Här blev stolpen faluröd för att matcha de gamla träbyggnaderna, en färg som även går igen i en lackerad pollare som lyser upp den mångåriga eken. 

Den största ytan hittar vi vid Yttringe förskola som har mer klassiska stålstolpar i en neutralt antracitgrå färg.

Xeon strålkastare från Flux

Som stolpbelysning för att lysa upp miljön i lekparkerna och skolgårdarna har vi använt strålkastaren Xeon 2. Xeon är en perfekt strålkastare för belysning av parker, gator eller vägar och finns i tre olika storlekar. Strålkastaren har fem olika optiker för en bra ljusfördelning och monteras på stolpe eller vägg. 

Till stålstolparna på Lidingö valdes svartlackerade strålkastare för att ge ett enhetligt uttryck och samtidigt lyfta fram stolparnas färger ännu mer. Armaturerna är klustermonterade från stolphöjder mellan sex till åtta meter och försedda met blänkskyddet Canon. 

Vi tackar Lidingö Elektriska för detta härliga initiativ och för ett fint samarbete!

Kontakta oss för hjälp och projekt med offentlig belysning

På Flux är vi experter på belysning av offentlig miljö och hjälper dig välja rätt belysning för ditt projekt. Oavsett om du är ute efter parkbelysning, vägbelysning eller hyllbelysning hjälper vi dig hitta rätt. Kontakta oss här för hjälp, rådgivning eller frågor om offentlig belysning.

 

Kategori Belysningsstolpe, Belysningsstolpe stål, Lekplatsbelysning, Parkbelysning, Skolbelysning
Område/ort Lidingö
Beställare Lidingö kommun
Anläggning Förskola / Skola
Elinstallatör Lidingö Elektriska
Fotograf Thomas Wingstedt
År 2021