Färgglada stolpar på Lidingö

Bjud in med ljusgestaltningen

I parkmiljö passar det ofta med en lite mjukare eller mer lekfull gestaltning, i synnerhet om det gäller ytor avsedda för barn. Ett smart och kostnadseffektivt sätt att lätta upp gestaltningen och göra anläggningen mer inbjudande är att lackera stolparna i något annat än grått eller svart.

Stolpar med färgtema

Här ser vi fina och inspirerande exempel från ett antal lekparker och skolgårdar på Lidingö, där koniska stålstolpar från Tehomet har fått färger efter olika platsanknutna teman. Samtliga stolpar är pulverlackerade i en halvmatt finish med glanstal 60.

I Käppala hittar vi en lekplats med lekmöbler som har klargula detaljer, en färg som gör sig bra också på stolpen. I närheten finns Käppala skola, där stolparna lackerades klarblå.

Invid Bo skola finns den kulturminnesmärkat Bo gård. Här blev stolpen faluröd för att matcha de gamla träbyggnaderna, en färg som även går igen i markstrålkastaren som lyser upp den mångåriga eken.

Den största ytan hittar vi vid Yttringe förskola, där stolparna är mer neutralt antracitgrå.

Armaturen Xeon

Belysningslösningen är genomgående densamma, strålkastaren Xeon 2, lackerade i svart för att ge enhetlighet och samtidigt lyfta fram stolpfärgerna ännu mer. Armaturerna är klustermonterade från stolphöjder mellan sex och åtta meter och försedda med bländskyddet Canon.

Vi tackar Lidingö Elektriska för detta härliga initiativ och för ett fint samarbete!

 

Kategori Belysningsstolpe, Belysningsstolpe stål, Lekplatsbelysning, Parkbelysning, Skolbelysning
Område/ort Lidingö
Beställare Lidingö kommun
Anläggning Förskola / Skola
Elinstallatör Lidingö Elektriska
Fotograf Thomas Wingstedt
År 2021