Elipt lyser upp en vintrig Kungsholms strand

Kungsholms strand är ett av huvudstadens mest uppskattade promenadstråk. Här möts fotgängare, cyklister, joggare, elsparkcykelåkare och barnfamiljer, så det är ett högst blandat tempo på en bitvis ganska smal GC-bana.

Precis intill går även en flitigt trafikerad innerstadsgata och på andra sidan har vi den vackra Karlbergssjön, där man ser skridskoåkare på vintern och en intensiv båttrafik på sommaren.

Viktigt med god belysning i stadsmiljö

I den här typen av miljö, med blandad trafik och mycket som kan distrahera, är det extra viktigt med en god belysning. Den måste både ge ett jämnt ljus på gatan och en bra vertikal belysning så att man i god tid hinner se mötande medtrafikanter. Det senare bidrar också till tryggheten i området.

Här hittar vi Eclatecs mest uppskattade gatuarmatur Elipt 55, som uppfyller just ovan krav. Den sitter dels dubbelmonterad på stolptopp för att belysa både gata och G/C-väg, dels väggmonterad på arm för att förstärka gatubelysningen från lite högre höjd.

Var förskitig med bakåtriktat ljus nära fasad

För en väggmonterad armatur är det dessutom viktigt att den inte ger för mycket bakåtriktat ljus, eftersom det skulle störa de boende i fastigheten.

På andra håll i staden ser vi ofta samma armatur på stolptopp för att belysa gatan, kombinerad med den mindre Elipt 45 monterad på arm för att belysa trottoar eller C/G-väg.

Familjen Elipt erbjuder hela 13 olika ljusfördelningar inom intervallet 3.600 till 19.700 lumen och armaturerna kan också förses med ett inbyggt skydd mot bakåtriktat ljus.

Varmt välkommen att kontakta Niklas  eller Magnus om du vill veta mer om Elipt - eller någon annan armatur från Eclatecs stora sortiment!

Kategori Gatubelysning, Gångväg / GC-belysning
Område/ort Stockholm
Beställare Trafikkontoret
Anläggning Kungsholms strand
Fotograf Erik Hagström
År 2020