Clever armaturval för Kv Poolen

Resultat genom god samverkan

Ett fastighetsprojekt som omfattar både kontor och en simhall, har två byggherrar och två generalentreprenörer, det skulle potentiellt kunna bli rörigt. Men för Kv Poolen verkar nyckelordet vara SAMVERKAN och resultatet talar verkligen för sig självt. Som ett extra kvitto på framgången vann Kv Poolen utmärkelsen ÅRETS BYGGE 2023!

Kontorsplanen är öppna och luftiga, med ljusgårdar i flera väderstreck och ett stort atrium som släpper in det naturliga ljuset.

Basbelysning med Clever One

Ljusdesigner Andreas Wiil på Light Bureau valde vår egenproducerade Clever One för grundbelysningen i alla kontorslandskap och konferensrum och sammantaget har vi fått leverera omkring 1800 sådana armaturer.

Monterad i det synliga bärverket ger armaturen en hög visuell komfort och den smälter in i undertaket genom sin sammanhängande konstruktion utan skarvar, där ljusenheten sitter mjukt indragen och skapar en fin gradient i taket.

Utöver Clever One fick vi bidra med ett stort antal andra armaturer, både från egen fabrik och från våra andra varumärken:

Mer belysning från Flux

Takeo downlight för korridorer och toaletter, Roxy spotlight för displaybelysning och för stämningsskapande belysning i yoga-studion, Hi-Line i väggutförande för spegelbelysning på toaletterna.

Några fina miljöskapande ljusringar Cyclone ingår också i vår leverans, liksom ett antal långa linjära system med svartlackerade Hover. Andreas har bidragit med en bild från installationen som visar dessa!

Vi tackar Light Bureau, Nymans Elektriska och alla andra inblandade i projektet för ett mycket gott samarbete och vi gläds åt det fina slutresultatet!

 

Kategori Konferensrum belysning, Kontorsbelysning
Område/ort Arenastaden i Solna
Fastighetsägare Fabege
Anläggning Kv Poolen kontorsfastighet
Arkitekt Strategisk Arkitektur
Ljusdesigner Light Bureau
Elkonsult Afry
Elinstallatör Nymans Elektriska
Fotograf Thomas Wingstedt
År 2022