Anrikt säteri med utomhusbelysning i klassisk stil

I den här typen av miljö är balansen och harmonin mellan byggnader, natur och alla detaljer mycket viktig att ta hänsyn till.

Belysningsarmaturerna är ett viktigt element, både rent visuellt och framför allt funktionsmässigt eftersom anläggningen ligger ute på landet, långt från stora vägar och gatljus. Det ställde höga krav på både avbländning och ljusfördelning.

För hjälp med utebelysningen vände sig ägarna till MondeVerde, som specialiserat sig på energieffektiva belysningslösningar för både fastigheter och exteriöra projekt.

Klassisk gårdsbelysning i LED

För den slående vackra uppfarten till huvudbyggnaden samt vägen till gästhuset valdes en klassisk pendlad armatur, lyktan Beauregard från vår franska kollektion Eclatec. Man ville förstärka den eleganta gestaltningen genom att pendla lykthusen från en arm med fina detaljer, så vi på Flux fick även glädjen att leverera Eclatecs gjutjärnsarm Cross N°7 till samtliga armaturer.

Till säteriet valde man en modell av lyktan med en lätt frostad PC-kupa, Beauregard kan också levereras med helt öppna sidor och oavsett utformningen håller den IP67 och IK10 och har sju olika optiker att välja mellan.

Diskret markbelysning

För att ge ett uppljus vid mindre gångstråk till byggnader belägna vid stranden valdes den kompakta markstrålkastaren Terra från Rovasi. Modellen till säteriet är endast 110mm hög och mycket lättinstallerad. Tillverkad av rostfritt stål och härdat glas har den en bra hållbarhet och en output på 1333lm och passar därför perfekt som trädgårdsbelysning.

Vi tackar MondeVerde och deras uppdragsgivare för samarbetet och gläds åt att se det fina resultatet!

Kontakta Flux för uppdrag med offentlig belysning

Vi på Flux har lång erfarenhet av belysning och armaturer för offentliga miljöer. Vill du ha hjälp att välja rätt belysning? Vi utför såväl små som stora projekt och hjälper dig med belysning utifrån dina behov. Kontakta oss här och få hjälp och rådgivning om offentlig belysning.

 

Kategori Privathem belysning
Område/ort Sörmland
Beställare MondeVerde
Fastighetsägare Privat
Ljusdesigner MondeVerde
Fotograf MondeVerde
År 2021