Anrikt säteri med utomhusbelysning i klassisk stil

I den här typen av miljö är balansen och harmonin mellan byggnader, natur och alla detaljer mycket viktig att ta hänsyn till.

Belysningsarmaturerna är ett viktigt element, både rent visuellt och framför allt funktionsmässigt eftersom anläggningen ligger ute på landet, långt från stora vägar och gatljus. Det ställde höga krav på både avbländning och ljusfördelning.

För hjälp med belysningen vände sig ägarna till MondeVerde, som specialiserat sig på energieffektiva belysningslösningar för både fastigheter och exteriöra projekt.

För den slående vackra uppfarten till huvudbyggnaden samt vägen till gästhuset valdes den klassiska lyktan Beauregard från vår franska kollektion Eclatec. Man ville förstärka den eleganta gestaltningen genom att pendla armaturerna från en arm med fina detaljer, så vi fick även glädjen att leverera Eclatecs gjutjärnsarm Cross N°7 till samtliga armaturer.

Till säteriet valde man en modell med en lätt frostad PC-kupa, Beauregard kan också levereras med helt öppna sidor och oavsett utformningen håller den IP67 och IK10 och har sju olika optiker att välja mellan.

För att ge ett uppljus vid mindre gångstråk till byggnader belägna vid stranden valdes den kompakta markstrålkastaren Terra från Rovasi. Modellen till säteriet är endast 110mm hög och mycket lättinstallerad, tillverkad av rostfritt stål och härdat glas och har en output på 1333lm.

Vi tackar MondeVerde och deras uppdragsgivare för samarbetet och gläds åt att se det fina resultatet!

 

 

 

 

Kategori Privathem belysning
Område/ort Sörmland
Beställare MondeVerde
Fastighetsägare Privat
Ljusdesigner MondeVerde
Fotograf MondeVerde
År 2021