ZFT stolparmatur för park och gata

En av de stora fördelarna med LED-teknik i exteriör belysning är att ljusfördelningen inte behöver styra armaturdesignen på samma sätt som med äldre teknik.

En av de stora fördelarna med LED-teknik i exteriör belysning är att ljusfördelningen inte behöver styra armaturdesignen på samma sätt som med äldre teknik.

ZFT från WE-EF är ett bra exempel på hur samma grundarmatur kan lösa helt olika belysningsbehov:

Med en nyframtagen dubbellins ger armaturen ett symmetriskt rundstrålande ljus, väl avbländat och perfekt för parker och torg. Det finns en extra avbländningsring som tillval, se bilden till vänster.

För gatubelysning och G/C-vägar använder man istället lins S65 som ger en långsmal asymmetrisk ljusfördelning, medan lins R65 passar för ytor som parkeringsplatser och större ytor. Se bild för de olika ljusfördelningarna.

Den rundstrålande modellen finns med 12, 24 eller 37W och de asymmetriska finns med 9, 18, 36 eller 54W. Lämplig stolphöjd 4-5 meter.

ZFT monteras på stolptopp Ø76x80mm som standard, tillval Ø60x80mm. Den finns även för montering på vägg eller stolparm.

Armaturhuset är tillverkat av gjuten aluminiumlegering och kupan av PMMA och armaturen håller IK09 / IP66. Drivdonet är integrerat i armaturen och har ett väl tilltaget överspänningsskydd: 6/6 kV för den asymmetriska modellen och 10/10 kV för den rundstrålande.

Mer information finns i produktbladet ZFT400 och du är alltid välkommen att höra av dig med frågor till oss! Om du besöker L+B i mars kan du även se armaturen live i we-efs monter A61 i hall 3.0 - väl mött!