SAFE, nytt koncept för sammanhängande ljuslinjer i exteriör miljö

Från vår egen produktion kommer detta nytänkande för konstruktion av exteriöra armaturer, ett koncept vi kallar SAFE.

Line safe ingår i Flux nya koncept med rektangulär design av exteriöra armaturer. Armaturen håller IP67 och IK10 och är perfekt för att göra långa sammanhängande armaturlinjer i gallerior, infrastrukturprojekt, entréer och skärmtak.

Om man vill ha ett kraftigare riktat ljus på till exempel en fasad så monterar vi istället Highpowerleds och optik i armaturen, så det finns många användningsområden för denna armaturlösning.

Line safe kan också levereras i anpassat utförande klass C4 för exempelvis klorhaltig miljö och är därmed en lämplig armatur för badhus.

Konstruktionen är en aluminiumprofil som är integrerad i ett kraftigt fyrkantsrör av PC. För utsatta miljöer finns som tillval ett täckt gavelfäste av rostfritt stål och som standard levereras armaturen med ett fyrkantigt överfångsfäste.

Som singel finns Line safe i längder mellan 616mm och 3976mm, med möjliga steg om 280mm. I fyrkant mäter den 50x50mm. Fast färgtemperatur som standard 2700 / 3000 / 4000K, som tillval finns Tunable white eller RGBW.

Driver DALI är integrerad i armaturen och kabelgenomföringen kan beställas antingen enkel / dubbel ut från gavel, eller enkel från sidan respektive genom armaturens ovansida.

Finishen på aluminiumprofilen är natureloxerad aluminium och som tillval kan den fås pulverlackerad i valfri RAL-färg.

Inom kort kommer också en större modell för ännu högre ljusnivåer, så detta är en lösning som är skalbar både i armaturlängd, ljusflöde och optik, en flexibilitet som är värdefull i många projekttyper. 

Med våra safe-armaturer kan vi erbjuda en snygg, diskret och prisvärd linjär belysning i utomhusmiljö. Och genom att vi har flera olika armaturstorlekar går det alltid att hitta den lösning som är optimal för varje projekt.