Nu går våra lågspänningslösningar från 24VDC till 48VDC!

Ett teknikskifte som möjliggör längre anslutningskabel, högre prestanda och en mer hållbar belysningslösning - idel fördelar!

Övergång till 48VDC

Alla våra egenproducerade armaturer med 24VDC kommer under våren att uppdateras till 48VDC och först ut är Pole 32. Detta är en av våra mest populära armaturer och den finns i två basutföranden: Pole 32 optik med linser, för släpljus på fasad, mur eller takfot, samt Pole 32 opal, för lysande linjer och innerbelysning.

Fördelar

Det finns stora fördelar med den nya lösningen, den främsta är att man antingen kan förlägga dubbelt så långt kablage mellan leddrivern och armaturen, eller så kan man gå från sammanlagd armaturlängd max 9,2m upp till max 15m på samma matning.

Detta ger en besparing på driversidan och underlättar samtidigt installationerna, i synnerhet de som görs utomhus.

I praktiken är det endast driftspänningen som ändras, så det blir samma ljusmängd per meter armatur. Men effekterna minskar med omkring 30% så anläggningen blir betydligt mer energieffektiv.

Vi hjälper givetvis till med att konvertera de offerter som gjorts med 24VDC och vi kommer att lagerföra 24VDC LED-kort under en lång tid framöver, för att kunna leverera ersättningsprodukter vid eventuella tillägg, reklamationer eller vandalisering.

Andra nya egenskaper

I samband med övergången inför vi också ytterligare en färgtemperatur i standardsortimentet, 2200K. I utförande 48VDC erbjuder vi alltså 2200, 2700, 3000 och 4000K som standard, alla i min CRI90.

En annan nyhet är våra skyddsfästen som tillval, vilka ger armaturen IK10+ 50J - se produktbladen!

Nästa armaturfamilj som står på tur för skiftet är vår fyrkantiga exteriöra armatur 4Twenty5 safe, mer information följer om detta!

Om du har frågor rörande detta teknikskifte och hur det kan påverka dina projekt är du varmt välkommen att kontakta Mats.