Lyxx, kontorspendeln med det lilla extra!

Kontor efter kontor med vita linjära armaturer, det är snyggt och stilrent men kanske lite omväxling kan intressera?

Vi vill presentera vår nya armatur Lyxx, en pendel av eloxerad aluminium med champagnefinish.

Eloxeringen ger en matt och helt slät metallisk yta på ett sätt som inte går att efterlikna med en lackering och intrycket varierar efter betraktningsvinkeln, från ljust gyllene till mörkare toner av brons.

Fina ljusegenskaper

Utöver den unika finishen erbjuder Lyxx alla ljusegenskaper man kan önska av en modern kontorspendel med CRI min 90 som standard:

Ljusfördelningen är upp 64% och ned 36%, för att skapa rymd i lokalen och ge ett gott omfältsljus, perfekt för kontor och konferensrum. Andra ljusfördelningar erbjuder vi som tillval, som vanligt en av fördelarna med att välja svenskproducerat.

Flexibel styrning och många tillval

I standardutförande gäller DALI/switchdim för gemensam styrning av upp/nerljuset och som tillval dragdimsnöre. Det finns även möjlighet till separat styrning för upp/nedljuset. Ett annat tillval är en riktbar spotlight med tre alternativa färgtemperaturer och olika spridningsvinklar.

Den prismatiska avbländningen ger en UGR under 19 och outputen är 103 lm/W för 3000K, respektive 108 lm/W för 4000K. Som tillval finns tunable white 2700-6500K och armaturen går att få med inbyggd sensor för närvarodetektering och/eller dagsljus.

Både singel och system

Lyxx finns som singelarmatur i längder från 1153 till 3953mm och kan även levereras som systemlösning för långa sammanhängande linjer. Den har horisontellt skjutbara fästen för att ge en flexibel installation och kabeln är klädd med textil i guldfärg.

Detta är en armatur som bör ses i verkligheten, hör av dig om du vill låna en provarmatur!

Miljöfakta

Aluminium är fortfarande ett överlägset material att tillverka armaturprofiler av, genom sin låga vikt och alla bearbetningsmöjligheter. Det innebär också ett smart miljöval: med korrekt sortering och återvinning är aluminium närmast oändligt återvinningsbart och energimängden som åtgår är bara en bråkdel av det som krävdes vid första framställningen.

Anodisering / eloxering är en miljömässigt fördelaktig ytbehandlingsmetod, jämfört med pulverlackering eller kromatering. Anodiserat aluminium har samma höga återvinningsbarhet som obehandlat och kräver heller ingen separat sortering.

Vi erbjuder miljörapporter som inkluderar information om CO2-emissioner för alla våra Härproducerade armaturer, kontakta Mia för mer information!