Huset fullt med downlights för kompaktlysrör...?

I år fasas kompaktlysrören ut och många fastighetsägare måste söka nya hållbara lösningar för alla gamla downlights. En stor utmaning som vi kan hjälpa till med genom den nya armaturen ADAPT!

Ersätta kompaktlysrör

Det är inte helt enkelt att hitta en ny modern downlight som ska ersätta en gammal kompaktlysrörsarmatur. Man möts genast av tre utmaningar:

  • Storleken: kompaktlysrörsarmaturerna har större håltagning och bygger mer på höjden
  • Outputen: de gamla ljuskällorna varierar mellan 13 och 70W, det gäller att hitta närmast motsvarande ljusmängd
  • Optiken: här kan man göra ett stort lyft för anläggningen med modern teknik och en bra reflektor, istället för den gamla som har betydligt sämre verkningsgrad

Vår nya downlight Adapt från Rovasi kan lösa alla de här problemen och resultatet blir en ny och fräsch anläggning med god ljuskvalitet och en belysning som dessutom hamnar där man vill ha den.

De nya armaturerna passar perfekt i de gamla håltagningarna utan trassel med nya takplattor eller infällnadsringar och du sparar både tid och pengar i installationen.

Fina tekniska egenskaper

Livslängden är 50.000h L90B10 och armaturen kan styras on/off, med DALI eller trådlöst.

Med hjälp av en suverän konfigurator väljer du infällnadsmått mellan Ø130 och 330mm, alternativt yttermått mellan Ø140 och 340mm. Därefter väljer du armaturhöjd, önskad färgtemperatur, spridningsvinkel, CRI, max UGR samt önskad output.

När alla de här valen är gjorda kan du ladda ner ett specifikt produktblad för den nya armaturen och dessutom få en ljusdatafil om du vill säkerställa ljusnivåerna genom en belysningsberäkning. Priset ber du oss om!

Ramen är som standard pulverlackerad i vitt, svart eller grått och det finns möjlighet att välja en RAL-kod som tillval.

Under våren kommer motsvarande lösning även för den exteriöra downlighten Watertight.

En av årets i särklass bästa och mest spännande produktnyheter, kontakta antingen John  eller Magnus om du vill veta mer!

Och glöm inte att lämna dina gamla armaturer till återvinningscentralen, de innehåller kvicksilver som är ett av de allra farligaste miljögifterna!!