Flux välkomnar Urbidermis!

Belysning för staden, med utsökt design för människan och miljön. Med ett unikt holistiskt perspektiv ser Urbidermis staden som ett urbant ekosystem, där både belysning, gatumöbler och växtlighet spelar viktiga roller för trivsel och hållbarhet.

Urbidermis kan översättas till "The Skin of the City", helt logiskt om man beaktar det här spanska företagets filosofi.

De kombinerar unikt designade armaturer för stadsmiljö med gatumöbler och grönska och har i många år bidragit till att skapa uppskattade sociala ytor för stadsbor. Först i Spanien och idag i många andra länder. Det konceptet skulle vi gärna se mer av här på lite nordligare breddgrader!

Efter att i många år har varit kända som den exteriöra delen av Santa & Cole, det välrenommerade designföretaget som grundandes i Barcelona redan 1985, har nu Urbidermis skapat sig en egen identitet och bland annat integrerat det stora skogsbruket Belloch Forestal i sin verksamhet.

Vi på Flux kan inte så mycket om planteringar, men vi uppskattar konceptet och de fantastiska projekten vi ser kan skapas. Vi börjar såklart med det vi kan: armaturerna!

I vårt urval finns två fina strålkastare, båda med design inspirerad av skandinaviska formgivare:

Arne och den mindre kusinen Arne S passar i vilken stadsmiljö som helst och de har båda ett stort urval av optiker och kan monteras på både stolpar, fasader och linspänn.

Den andra strålkastaren heter Gunnar och har en mer robust design, också den med en lång rad användningsområden.

Vidare till gatuarmaturerna, där vi presenterar fyra armaturer med helt skilda former:

Rama har en strikt linjär design, där fästet omsluter stolpen. Med god visuell komfort och ett ULR på 0-3% är den ett bra alternativ för att begränsa ljusföroreningarna i staden.

Vidare har vi Tumbler, en enkel och vacker armatur som med fördel linspänns och som även är snygg monterad på stolpe.

Candela med sin ovala form ser man installerad på många håll i spanska städer, Den är avsedd för bredare gator och avenyer och ger upp till 19.600lm med ULR 0%.

Sist ut bland gatuarmaturerna är Slope, en lite nättare armatur med sluttande ovansida, ofta monterad på fasader.

I Urbidermis sortiment finns också en rad pollare, vi väljer att lyfta fram Area 60 som med ett mjukt indirekt ljus belyser gångvägar och torg.

Om du vill ha en genomgång av vår nya kollektion från Urbidermis är det bara att kontakta Emma, så hjälper hon gärna till!