Down in-Line

Senaste nytt från Kreon

Från Kreon presenterar vi nu en ny downlight i serien Down in-Line. Den är avsedd för infällnad i tak och har en ny lösning för en smidig installation som ger ett helt perfekt resultat, utan synliga skarvar eller risk för sprickbildning.

Ramen installeras i undertaket, anpassas enkelt efter tjockleken på takskivan och spacklas över, varefter armaturen monteras fast. Detta nya system finns nu för ett flertal av Kreons infällda lösningar och är ett stort tekniskt framsteg som avsevärt förenklar och minskar installationstiden.

Down in-Line 80 finns i två modeller, för enkel respektive dubbel ljuskälla. Särskilt den dubbla ger ett mycket fint visuellt resultat med två perfekt infällda enheter som sitter tätt intill varandra som bilden visar. Ljuskällorna är riktbara 360°/30° vilket gör att man med samma armatur kan få både ett nedåtriktat allmänljus och en riktad belysning mot en vägg.

Armaturen kan bestyckas antingen med lågvoltshalogen MR16 eller med en LED-enhet som ger 1000lm med 2700K och Ra >80.

Det finns även en lösning för wallwash-effekt med samma armatur, som då är bestyckad med antingen GY6.35 stifthalogen eller med samma LED-enhet som ovan.

Läs gärna mer om armaturerna här: Down in-Line 80.