Umami District på Emporia - en foodcourt de luxe!

Efter två års planering öppnades den första etappen av Umami District våren 2020 och i augusti stod hela anläggningen färdig, med närmare tio restauranger som representerar kök från hela världen.

För inredningen står MER Arkitekter och deras uppdrag var att optimera café- och restaurangmiljön i ett enhetligt och flexibelt koncept, som nu omfattar en yta på över 3000 m², uppdelad på tre zoner – The Square, The Garden och The Arena.

Tina Anundi på MER kommenterar:

”En av utmaningarna i projektet har varit att ta hand om den dominerande blå färgen från fasadglaset. Genom den sobra färgskalan ihop med det ombonade samt krispiga ljuset tycker jag vi lyckats inkludera den blå fasaden som en del av helheten.”

Ljusgestaltningen är gjord av Carina Hed-Pekola på Incoord och basen ligger i ett grundsystem med spotlights på skena. Målsättningen var en kontrastrik och varierande ljussättning med låga ljusnivåer, som enkelt kan ställas om för att generera en godtagbar nivå för städbelysning.

Flux har fått leverera ett stort antal olika armaturlösningar till de båda etapperna, i ett gott samarbete med elentreprenören Eitech. Från vår underleverantör Neko kommer skenspoten Pure, en zoom-spot, den lilla downlighten Sign45 och systemlösningen Fusion linear med fasta downlights. Från egen produktion kommer pendlade Pole 40, den kapslade Line safe för släpljus samt den tunna linjära 4Twenty.

Vi tackar alla inblandade för att vi fick medverka och vi är väldigt glada att se det fina slutresultatet!

 

Kategori Restaurangbelysning
Område/ort Malmö
Fastighetsägare Steenström
Anläggning Umami District, Emporia, Hyllie Boulevard 19
Arkitekt MER Arkitekter
Ljusdesigner Incoord
Elinstallatör Eitech Electro AB
Fotograf MER Arkitekter
År 2020