Trustly mixar sobert med lekfullt

Trustly är ett ungt och expansivt företag i den internationella Financial technology-branschen. De har tagit fram en tjänst som gör det möjligt för kunder att betala direkt från sitt bankkonto på e-handelssajter och företaget ligger med på Dagens Industris lista över de tio mest lovande svenska fintechutmanarna som fortfarande är mer eller mindre okända.

pS arkitektur fick i uppdrag att inreda Trustlys nya kontor och resultatet blev en slående blandning mellan en dämpad grundpalett i grått, svart och koppar och färggladare oaser  i mötesrummen, delar av arbetsplatserna och terrasserna.

Beata Denton ansvarade för ljusdesignen och hon kommenterar sina tankar så här:

De bästa ljusprojekten blir till när inredning, funktion och ljus arbetas ihop redan från första början. Här skulle belysningen understryka en hög professionell nivå och i vissa delar skapa rätt stämning för avslappnade frukostar eller after work vid den kopparklädda baren. Ljusbild och armaturdesign ska samverka med hela inredningskonceptet.

Hover down visade sig kunna varieras så att den fungerade i flera miljöer: Pendlad över arbetsplatserna i vitt utförande. Dikt tak i Fun Room, även här vit och diskret mot undertaket. Och som pendlad armatur i mötesrummen, coolt färgsatt anpassat till de individuella rummen. Den långa raden av helt uppglasade mötesrum med sina armaturer som ett färgstarkt grid, blir en eye catcher och energi-tank.

Det är inspirerande att se hur valet av färgglada armaturer kan accentuera den övriga inredningen och vi är glada att få ha medverkat till dessa fina miljöer! Mer information och bilder från andra delar av lokalerna finns i pS arkitekturs egen presentation av projektet: pS Trustly

 

Kategori Kontorsbelysning
Område/ort Stockholm
Beställare Trustly Group AB
Anläggning Norrtullsgatan, Stockholm
Arkitekt pS arkitektur: Peter Sahlin, Lina Mezquida Forsnacke, Pelle Beckman, Oliver Söderlund
Ljusdesigner Beata Denton
Fotograf Jason Strong
År 2016