Stanza lyser upp franska Pavilly

Pavilly är en liten kommun i norra Frankrike. Här bor knappt 7000 personer, ungefär lika många som i Robertsfors eller Vansbro.

I enlighet med en lång fransk tradition vill man gärna sätta en helt egen prägel på sina gator och torg. Här är det vanligt att staket, skyltar och gatumöbler har en enhetlig design, något vi inte riktigt ser på samma sätt här i Sverige.

I Pavilly har man just installerat ett stort antal parklyktor av modell Stanza, monterade på stolptopp eller fasad.

Stanza ser ut som en modern parklykta när den är släckt, det är när den tänds upp som magin uppstår! Utmed armaturens ram löper tunna PC-profiler, som lyser upp när armaturen är tänd och ger den ett helt unikt intryck. Fin formgivning av Christophe Canadell!

Det finns två designval: antingen är lyktan helt öppen nedtill, vilket ger den ett svävande intryck och får PC-profilerna att se ut som lysande istappar, eller så avslutas den med en fot som har en reflekterande PC-kon. Den första designen är avsedd för pendling och den andra för toppmontering.

Precis som alla andra lyktor från Eclatec har Stanza ett stort urval av optiker och kan ge mellan 2.000 och 10.600 lumen. Den är avsedd för placering mellan 4 och 10 meter över marken och om den skulle hamna nära en fasad med risk för att lysa in genom fönster, så kan den förses med bakljusblockering.

Annat som är bra att veta: Stanza håller IP66 och IK10 och har integrerad DALI-driver, kompatibel med ZD4i.

Om du vill kolla in en provarmatur eller har andra frågor, så hjälper Emma Kragelund mer än gärna till - välkommen!

Kategori Gatubelysning, Torgbelysning
Område/ort Pavilly, Frankrike
Fotograf Arnaud Lebon
År 2022