Snygga nya lokaler för SiteVision

SiteVision är ett framgångsrikt IT-företag med högt i tak och deras val av nya lokaler går helt i linje med andan i företaget. Byggnaden ritades 1934 av arkitekten Ivar Tengbom och den forna banksalen har en särpräglad atmosfär med sju meters takhöjd, vackra marmorpelare och höga fönster.

En av utmaningarna bestod i att hitta rätt armaturer för salen och valet föll på den stora pendeln Cosmo, tillverkad av tyska Next.

Arkitekten Sofia Kagg på Kajenn kommenterar sitt uppdrag:

”Vår målsättning var att modernisera den gamla banklokalen och anpassa den till företagets verksamhet, samtidigt som vi ville behålla den historiska själen. Det fantastiska ljuset och känslan av rymd var nyckelfaktorer att ta till vara och bygga vidare på.

Cosmo var som skapt för lokalen – vi är så nöjda!  

Armaturerna skapar en enormt stor känsla i lokalen och blir dess signum, dom framträder fint mot det svartmålade taket och de stora fönstren. Man behåller maffigheten som de tidigare armaturerna gav, men nu på ett mer kreativt, modernt och lekfullt sätt, som även avspeglar den övriga designen i lokalen med färg och form."

Cosmo har en diameter på Ø160cm och är 88cm hög, tillverkad av polyetylen och bestyckad med 6x23W LED, 3000K eller 4000K och dimbar som standard. Hos SiteVision sitter fem armaturer pendlade från det höga taket.

Mellan fönstren valde man väggmonterade Cane med upp/nedljus. De bidrar till att betona takhöjden och ger ett effektivt och volymskapande släpljus. Samma armatur i takutförande sitter i det svartmålade taket.

Cane är en av Flux Härproducerade armaturer och som en fin twist kan man få den takmonterade modellen med en fasad bas, som kan projektanpassas för att kompensera för ett lutande innertak. Dimbar driver är integrerad i armaturen!

Mer om de olika armaturerna  hos SiteVision kan du läsa här: 

Cosmo

Cane 100 wall

Cane 100 surface

 

Kategori Kontorsbelysning
Område/ort Örebro
Beställare SiteVision
Arkitekt Kajenn: Sofia Kagg
Elinstallatör EAS El & Automations Service AB: Andreas Rosén
Fotograf Jason Strong
År 2017