Ljusringar i Emmaljungas nya utställning

Våren 2018 introducerade grekiska Petridis sin nya armaturserie Morfi på mässan L+B. Vi publicerade den på vår hemsida omedelbart efter mässan och redan samma dag nåddes vi av en intresseförfrågan från Marcus Nilsson på Elservice AB.

Marcus hade då just fått i uppdrag från Emmaljunga Barnvagnsfabrik att ta fram ett armaturförslag till den nya utställningen, med ett belysningskrav som kort och gott löd: "Ett bra ljus men överraska mig gärna med några häftiga detaljer". Han sökte på ljusringar och hittade vår nyss publicerade Morfi - ibland har man timingen på sin sida!

Man valde en mix av storlekar och färger, sammanlagt är det 28 ringar varav hälften har Ø1090mm och resten Ø1470mm. Samtliga är av modellen Morfi Medium med ljusöppning inåt.

Morfi ligger i gränslandet mellan funktionell och dekorativ armatur eftersom den inte har något direktverkande ljus, utan det är riktat antingen inåt eller utåt. Men installerad som hos Emmaljunga, pendlad från ett vitmålat tak med relativt tät placering och självklart kompletterad med accentbelysning, så blev resultatet väldigt bra.

Alla armaturer är dimbara med knapp eller app och i uppdraget ingick även ljud- och multimediainstallation.

Kategori Utställning
Område/ort Emmaljunga, Vittsjö
Beställare Emmaljunga Barnvagnsfabrik
Ljusdesigner Marcus Nilsson och Perti Kumpula
Fotograf Tobias Flyckt
År 2018