Grattis Humana!

Humana visar goda exempel på nya koncept inom äldrevården och många av deltagarna på Ljusdagen gladdes över att de vann Ljuspriset, i hård konkurrens med två andra imponerande finalister.

För ljusdesignen står Ljusrum med Jonas Lindahl i spetsen och projektet presenterades under Ljusdagen av kollegorna Eva Bratell och Emma Kruuse. De berättade om hur belysningen är planerad och anpassad för att ge de boende en hög komfort och möjlighet att enkelt kunna reglera ljusnivån, samtidigt som personalen får en bra arbetsbelysning.

Ljusmängd och färgtemperatur varierar över dagen, vilket ger de boende stabilare dygnsrytm och rutiner och även bidrar till en förbättrad sömn.

Ljusrum har även gjort inredningen i lokalerna, med färgval och utformning som harmonierar med belysningen.

Från flera håll i publiken hördes kommentarer om att "så här skulle jag vilja bo när jag blir gammal", bättre betyg än så är nog svårt att få!

På Flux är vi glada att få ha bidragit till den prisade belysningen, i form av ett stort antal infällda downlights med hög färgåtergivning och olika färgtemperatur, beroende på placering. Se vår Härproducerade downlight IN.

 

 

 

 

Kategori Sjukhusbelysning
Område/ort Gävle
Beställare Humana Omsorg AB
Arkitekt Ljusrum AB
Ljusdesigner Ljusrum AB
Elkonsult Midroc AB
Elinstallatör Midroc AB
Fotograf Max Plunger
År 2016