Effektfull fasadbelysning på Häggvik handelsplats

Sollentuna och Häggvik expanderar och det nya stora handelskvarteret har efter öppningen hösten 2020 blivit en inkörsport till Sollentuna. Läget är strategiskt, precis där E4:an och Norrortsleden möts och man räknar med att 250 000 bilar kommer att passera här när Förbifart Stockholm öppnar år 2030.

Fint resultat trots tuffa förutsättningar

ElinderSten hade initialt uppdraget att ta fram en masterplan för området, skissa på lokaler till hyresgästerna och ge byggnaderna en tilltalande gestaltning. I ett senare skede fick byrån uppdraget att projektera hela området, med hjälp av Jan Franson Elkonsult. Som en del i detta arbete valde de att samarbeta med oss på Flux för att lösa fasadbelysningen.

Byggtiden var kort, detaljplanen var begränsande och projekteringen skedde parallellt med byggarbetet, vilket ställde extra höga krav på en god projektledning och ett väl fungerande samarbete mellan projektörer, konsulter, entreprenörer och leverantörer.

Fasadbelysningen från Flux

Vi har levererat tre olika typer av belysningslösningar till dessa fasader:

  • Pole 80 focus sitter monterad i överkant på fasaderna för att ge ett jämnt släpljus mellan fasaden och de perforerade plåtarna. Armaturerna är tre meter långa och levererade som systemlösning i start-, ramp- och slutarmatur med fabriksmonterat kablage och snabbkopplingar. Färgtemperaturen är 3000K och spridningsvinkeln 5°.
  • Pole 32 ramar in entrédörrarna med ljus, en inbjudande och balanserad lösning för denna storskaliga byggnad.
  • F21 LED Neon markerar vissa av byggnadernas kanter med en välavvägd ljusintensitet, 400 lumen per löpmeter i denna lösning.

Vi vill tacka alla inblandade i detta projekt för det fina samarbetet och vi är glada att ha fått bidra till denna vackra fasadbelysning!

 

Kategori Fasadbelysning / släpljus
Område/ort Sollentuna
Fastighetsägare Alma Property Partners och Mässing Properties
Anläggning Häggvik handelsplats
Ljusdesigner ElinderSten
Elkonsult Jan Franson Elkonsult AB
Elentreprenör Ohmegi Elektro
Fotograf Thomas Wingstedt
År 2020