Sommartider 2020

Sommaren 2020 blir olik tidigare somrar på många sätt, men lite semester behöver vi alla oavsett hur våren har varit. Här på Flux tar vi en paus mellan 13 och 31 juli och delar med oss av en kort reflektion över årets sex första månader.

Inget företag har undgått att påverkas av Corona-pandemin och det är omöjligt att sätta punkt för våren 2020 utan att reflektera över detta.

För vissa företag har krisen medfört nya möjligheter men för det stora flertalet har effekterna varit allt från smått negativa till katastrofala. Vi i belysningsbranschen har i bästa fall drabbats av försenade leveranser och haltande support och i sämsta fall en så försämrad ekonomi att hela verksamheter har fått läggas ner eller omlokaliseras, med många personliga tragedier som följd.

Med detta som bakgrund är vi på Flux ödmjukt tacksamma och oerhört glada för att vi denna vår faktiskt har kunnat bibehålla den tillväxt vi har haft i flera år - både orderingång och fakturering för våren är de bästa vi har haft på tio år.

Vi har sett ett tydligt skifte i projekttyper, det är färre inom kontor och hospitality och fler inom infrastruktur och exteriöra projekt, men den totala volymen har snarare ökat än minskat och vi har ju minst lika många bra produkter och lösningar för infrastruktur och exteriör.

Det finns flera förklaringar till vårt stabila läge och fortsatt positiva utveckling, men vi tror att den största framgångsfaktorn är vårt kundfokus, tillsammans med vår organisations förmåga att snabbt kunna ställa om till ändrade förutsättningar och marknadsbehov. En egen fabrik och ett brett sortiment är givetvis också stora fördelar, i kombination med ett stort mått jäklar anamma och väldigt duktiga och dedikerade medarbetare.

Självklart hade vi inte kommit någonstans alls utan det fortsatta förtroende från alla våra kunder, så vi säger TACK till er alla för denna annorlunda vår och vi hoppas att hösten ska föra med sig en stabilisering och en återgång till mer positiva förhållanden för oss alla.

Vi kommer att stänga både kontor och fabrik under perioden 13-31 juli.

Trevlig sommar tillönskar vi er alla!

/ Vännerna på Flux

 

 

Foto: Magnus Höög