Retrofit färdiga kit till gatubelysning

Planera i tid för nästa utfasning av ljuskällor med kvicksilver - urladdningslamporna är betydligt mer komplexa att ersätta än lysrören!

För högtrycksnatrium eller keramisk metallhalogen som används i utomhusbelysningen är ledersättningslampor inte att rekommendera, eftersom ljuskällans storlek och placering i reflektorn är helt avgörande för armaturens ljusprestanda och det är mycket svårt att nå bra resultat med en ersättningsljuskälla. Mer information om detta hittar du i Henrik Gidlunds utförliga artikel i Ljuskultur.

Viktiga vägval för den som äger en belysningsanläggning

Här har alltså den som äger en anläggning för belysning av gata, väg eller stad en hel del att fundera över. En av funderingarna bör inkludera miljöhänsynen. En gatuarmatur är stor och tung och den innehåller en stor mängd olika komponenter som inte alltid går att återvinna vilket gör att den kraftigt belastar miljön om den kasseras.

En annan viktig fråga är givetvis finansieringen - utomhusbelysning kostar mycket pengar.

Ledersättningskit - ett smart alternativ

Vi vill gärna presentera ett alternativ som är mer skonsamt mot både miljön och plånboken: färdiga ersättningskit! Det alternativet ger också en omedelbar vinst i form av en energibesparing med upp till 70%.

Vår leverantör av belysning för gator och parker är Eclatec, Frankrikes största producent i det här segmentet. De har i många år levererat kompletta ersättningskit inte bara till sina egna gamla armaturer utan även till ett flertal andra tillverkares. I sortimentet finns det lösningar för hela 250 olika armaturmodeller från fabrikat som Hess, Schréder, Philips, Selux, Thorn, Iguzzini och Neri. En komplett tabell hittar du i katalogen på nedan länk!

I standardsortimentet finns ett tiotal olika moduler som passar vitt skilda armaturer, allt från ljusstarka vägarmaturer till klassiska parklyktor. Just klassiskt designade lyktor kan vara extra angelägna att kunna bevara och för dem finns det justerbara plåtar som möjliggör montering av en modern och effektiv LED-modul.

Framtidssäkra för trådlös styrning

De här kiten levereras med D4i-driver och - förutsatt att den gamla armaturens konstruktion lämpar sig för att montera den - även med Zhagasockel. 

Kiten är CE-märkta och motsvarar standarderna för RoHS, REACH, WEEE och Ekodesigndirektivet. De erbjuder samma stora urval av optiska lösningar som Eclatecs moderna armaturer, inklusive den integrerade bakljusblockeringen. Total finns det idag 35 olika optiker att välja mellan och max output för en gatuoptik är drygt 29.000lm (armaturlumen vid 4000K).

I bifogad katalog finns mer information om de olika kiten, samt en tabell med vilka armaturtyper vi har lösningar för. Om du har frågor kontaktar du antingen Niklas eller Magnus!

KOMPLETTA RETROFITMODULER FÖR UTOMHUSBELYSNING - ETT MILJÖVÄNLIGT OCH EKONOMISKT ALTERNATIV!