Oxya, den nya läckra lyktan för gatubelysning

Med sin unika urbana design passar Oxya lika bra för stadsmiljöer med modern som med klassisk arkitektur.

Oxya är formgiven för Eclatec av en av Frankrikes stora designers, Jean-Michel Wilmotte. Hans signum är fokuset på materialval och detaljer i finishen och det är verkligen tydligt i den här nya lyktan.

Formspråket är enkelt och luftigt, men låt er inte luras - detta är en belysningsarmatur som integrerar all den moderna teknik som krävs för dagens gatubelysning.

Oxya finns för två typer av montering, på stolptopp eller pendlad från arm. Den finns i en storlek och har ett brett urval av möjliga optiker för att kunna belysa allt från torg till innerstadsgator.

Vid placering nära hus eller vid andra situationer med bländningsrisk kan LED-korten förses med interna bakljusskydd för att ge en god visuell komfort. I Frankrike har man kommit långt i sitt arbete mot ljusföroreningar och Oxya har ett ULR-värde (Upward Light Ratio) på mindre än 1%. Detta är väl värt att notera för framtidssäkring även av svenska projekt, eftersom mycket pekar mot samma trend även här.

Lyktan har en öppen konstruktion utan väggar som riskerar att bli nedsmutsade med tiden. I toppen sitter en kupa av förstärkt glas som ger IK09, eller PC som ger IK10. Oavsett val av kupa håller armaturen IP66.

Självklart är Oxya kompatibel med Zhaga Book 18 och har en lång rad tillval för intelligent styrning, både Smart-ready och standalone. Som standard levereras den med 2400, 2700, 3000 eller 4000K. Strömförsörjningen sker via en snabbkoppling och eventuellt underhåll kräver inga verktyg.

Oxya är en av Eclatecs mest spännande nyheter för i år och den är nu klar för leverans, kontakta gärna Emma för mer information eller en digital visning!