Nyheter från våra leverantörer i Europa

Flux är i första hand en svensk armaturproducent, men parallellt har vi en portfölj med fina armaturer från olika europeiska varumärken. På light+building fick vi ta del av deras nyheter och här är en kort sammanfattning.

Vi distribuerar allt från små downlights till kraftfulla gatuarmaturer, så bredden i sortimentet är stor. Det viktigaste för oss i valet av varumärken är att produkterna ska hålla hög teknisk och designmässig kvalitet och att prisbilden ska vara rimlig. Frasen "value for money" må vara sliten, men den är helt avgörande för oss när vi bestämmer vad vi vill presentera för våra kunder.

INTERIÖRA KOLLEKTIONER

Neko visade flera nya serier med downlights, i första hand för infällnad. Två som vi tror extra mycket på är Kenzo och Takeo. De har också vidareutveckat systemlösningarna i serien Fusion.

Osmont har främst fokuserat på att vidareutveckla och förbättra sina befintliga armaturer och deras plafonder och glober har nu en perfekt jämnhet i ljuset. Dessutom har energieffektiviteten ökat och olika styrningsalternativ som corridor function är standard i flertalet armaturer. Delia är ett bra exempel!

Halla visade nya skenspotar och väggarmaturer, samt en uppdaterad och nu helt skarvfri Unda. De ligger även långt framme med applikationer för Human Centric Lighting, med ett stort urval av ljusspridningar och färgtemperaturer.

Kreon är mästare på minimalistiska lösningar som understryker inredning och arkitektur utan att armaturen i sig tar för mycket plats. Serien Cana har fått nya moduler och klassikern Side visades i nytt utförande.

Petridis är vårt senaste tillskott och de är specialiserade på ringformade armaturer. Standardformaten varierar upp till omkring Ø1500mm och de  producerar även projektanpassade ringar efter kundens önskemål, med möjlighet att få ringar i storformat på upp till Ø6000mm. Deras nya Morfi såg väldigt fin ut och prover på den är redan beställda.

EXTERIÖRA KOLLEKTIONER

Eclatec är vår nya leverantör av teknisk utomhusbelysning och de ligger i framkant både när det gäller optik och alla de integrerade tekniker som kan samlas i begreppet Smart City. Deras Elipt är uppskattad i Sverige och den nya lyktan Stanza tog plats i montern. Här finns också möjlighet att få helhetslösningar med belysning och gatumöbler i enhetlig design.

Rovasi har både interiöra och exteriöra lösningar, vi har siktat in oss på de exteriöra. Bra design och stort urval av vägg- och takmonterade armaturer, plus några fina markinfällda armaturer som exempelvis Pivot.

Tehomet producerar belysningsstolpar och vi distribuerar deras dekorativa sortiment: trästolpar och stålstolpar. Här finns alla möjligheter till projektanpassning och även helt ny design, genom en dedikerad designavdelning som kan ta fram väldigt fina visualiseringar som stöd i gestaltningen. Även här visades prov på ny integrerad teknik som trådlös mobilladdning, kameror och sensorer.