Miljöskapande belysning för staden

Form och funktion förenas på bästa sätt i Eclatecs nya armaturer för stadsbelysning

Belysningsplanering

Belysning är en kärnfråga för våra städer och kommuner, mer än någonsin idag när energipriserna eldar på en debatt om nedsläckningar och andra besparingsåtgärder.

Funktionen och energieffektiviteten är givna faktorer att ta med i planeringen av en ny belysningsanläggning och vi vill gärna lägga till en tredje faktor: en vacker design!

Oavsett om det handlar om en modern stadskärna i en större stad eller om ett mindre kvarter med historiska byggnader, så kan gatubelysningens utformning bidra till en trevligare atmosfär - med bibehållen ljuskvalitet.

Armaturer för stadsmiljö

Eclatec presenterar tre armaturer i serien CITY CENTRE, alla med unika designelement som dessutom går att variera på olika sätt. I grunden för dem alla tre ligger en modern och effektiv gatuarmatur som motsvarar dagens krav på styrning, avbländning och ett brett urval av optiker. Alla tre har också ULR mindre än 1%, vilket innebär att de inte ger något uppåtriktat spilljus.

Här hittar vi Corto med en dekorativ skärm av laserskuren aluminium, som finns i två standardmönster. Det finns också alla möjligheter att designa ett eget projektanpassat mönster, något som många redan har tagit fasta på - se bildexempel!

Nästa modell heter Orna, också den med en dekorativ skärm som är möjlig att projektanpassa. Här sitter armaturen istället i nedre delen av skärmen och som tillval kan man få hela skärmen innerbelyst, med separat styrning.

Den tredje armaturen heter Leiza. Här är skärmen täckt med ett mönstrat glas som påminner om vattendroppar och får armaturen att se ut som en kristallkrona i gatumiljön. Även här sitter armaturen nedtill i skärmen och som extra visuell effekt kan man få olika färger inuti skärmen.

Om du vill veta mer eller se en provarmatur, kontakta bara Emma!