Line Safe för exteriöra ljuslinjer

Litet format och stort användningsområde, kolla in vårt nya koncept SAFE!

Nytt exteriört armaturkoncept

Line Safe ingår i Flux nya koncept med rektangulär design av exteriöra armaturer. Armaturen håller IP67 och IK10 och är perfekt för att göra långa sammanhängande armaturlinjer i gallerior, infrastrukturprojekt, entréer och skärmtak.

Line Safe kan också levereras i anpassat utförande klass C4 för exempelvis klorhaltig miljö och är därmed en lämplig armatur för badhus.

Från skiss till färdig armatur

I likhet med många andra av våra armaturer ritades Line Safe för ett specifikt projekt och utvecklades sedan till en standardlösning. Den första installationen är en takbelysning i den temporära tunnelbanestationen vid Slussen och dagens version har bland annat en annan gavelkonstruktion som medger rampning med kortare distanser mellan de lysande ytorna.

Konstruktionen är en aluminiumprofil som är integrerad i ett kraftigt fyrkantsrör av PC. För utsatta miljöer finns som tillval ett täckt gavelfäste av rostfritt stål och som standard levereras armaturen med ett fyrkantigt överfångsfäste. Armaturen har i grundutförande en opal avbländning och kan som tillval fås med prismatisk avbländning, då med en bakomliggande diffusor.

Modeller och utföranden

Som singel finns Line Safe i längder mellan 575mm och 3935mm, med möjliga steg om 280mm, du hittar standardlängderna här. I fyrkant mäter den 50x50mm.

Driver DALI är integrerad i armaturen och kabelgenomföringen kan beställas antingen ut från gavel eller genom armaturens ovansida.

Finishen på aluminiumprofilen är natureloxerad aluminium och som tillval kan den fås pulverlackerad i valfri RAL-färg.

Line Safe är nyligen bedömd av BVB på nivå Accepterad.