Härproducerat

Flux är i första hand en armaturproducent och det är något vi är rejält stolta över. I vår fabrik strax norr om Täby monteras omkring 80% av alla armaturer vi levererar, de flesta från vårt standardsortiment men även många fina projektanpassade lösningar och en hel del unika specialarmaturer. Att producera HÄR i Sverige ger oss möjligheten att vara både snabba, flexibla och miljötänkande.

Flexibilitet

Huvuddelen av vår egen produktion är linjära LED-armaturer för interiört eller exteriört bruk. Just i detta produktsegment finns det extra starka fördelar med en snabb och flexibel tillverkning, eftersom dagens teknik erbjuder så stora möjligheter till projektanpassning av färgtemperatur, styrning, armaturlängder, avbländning och optik.

Med produktion och kompetens i eget hus kan vi lösa det allra mesta!

Design

Vi designar och konstruerar alla våra egna armaturer in-house. Ofta baseras en ny standardarmatur på en projektlösning, framtagen för att motsvara en specifikation på en lösning som inte tidigare funnits på marknaden. På det sättet håller vi ständigt örat mot marken och kan leverera det projekten efterfrågar just nu. 

Du kan lätt se vilka av våra armaturer som kommer från egen produktion, antingen genom att söka bara på Flux i sökmotorn, eller genom att kika efter de produktbilder som är taggade med Härproducerad.

Miljöhänsyn

Det finns även andra stora fördelar med att vara en svensk producent. En av de viktigaste är miljöarbetet. Vi väljer att samarbeta med de tillverkare av komponenter och råmaterial som har väldokumenterade produkter och ett eget miljöengagemang. På så sätt har vi full kontroll över innehållet i våra armaturer och kan utan svårighet få dem godkända av externa bedömare.

Komplett sortiment

Självklart är det så att ingen producent kan vara bäst på allt! De lösningar vi av någon anledning inte vill eller kan tillverka själva tar vi hem från någon av våra europeiska leverantörer. Där hittar vi varumärken som Eclatec, Tehomet, Neko, Halla, Osmont,  Rovasi, Next, Pracht och Kreon. Allt från små fina downlights till gatuarmaturer.

Vår röda tråd

Det som gäller för hela vårt sortiment, oavsett om det är producerat HÄR eller importerat, är att kvalitet, funktion och design ligger på en hög nivå och att prisbilden är rimlig. Value for money må vara en sliten fras, men den funkar för oss!