Flux ny svensk distributör för Eclatec

Från och med första januari 2018 distribueras Eclatec av Flux AB på den svenska marknaden.

Eclatec är idag en av de absolut största franska belysningsproducenterna och de går mycket starkt framåt, både på hemmamarknaden och i övriga Europa och andra världsdelar. Under 2017 har de producerat över 200.000 armaturer. I Sverige är de väl etablerade sedan tidigare, med många fina projekt levererade under flera år. Flux tar nu upp flaggan och ser fram emot att få representera Eclatec i Sverige.

Eclatec ingår i den franska koncernen GHM SA, som grundades 1837. De är specialiserade på produktion av belysningsapplikationer för den moderna staden och kollektionen omfattar armaturer för gator, gång- och cykelvägar, torg, parker och fasader. I produktionen finns alla de väsentliga enheter som krävs för att säkerställa de högt ställda kraven på design, funktionalitet och hållbarhet. De optiska enheterna tas fram specifikt för Eclatecs armaturer och man har både egen armaturdesign och samarbete med ledande franska designers.

Armaturerna består genomgående till största delen av gjutaluminium och motsvarar höga klasser på täthet och slagtålighet. Flexibiliteten är hög och man har stor erfarenhet av projektanpassade lösningar, både med modern och klassisk design och idag uteslutande för LED.

Moderbolaget GHM SA har sin bas i järngjutning och bearbetning av aluminium, brons och stål och producerar även möbler för offentlig stadsmiljö. Tillsammans med armaturerna från Eclatec möjliggör det leverans till hela urbana projekt med samma formspråk och det är en unik kombination som nu kan erbjudas även på den svenska marknaden.

Under januari kommer ett urval av Eclatecs många fina armaturer att publiceras på våra produktsidor, håll gärna utkik! Ett första axplock är Elipt, Scoop, Xeon och Reflex här intill.