Clever CO2, smart armaturval på så många sätt!

Nu lanserar vi vårens stora Härproducerade nyhet! Clever CO2 kombinerar hållbarhet med både akustisk och visuell komfort - och ett nytt spännande material!

Hållbar produktutveckling

Vi strävar ständigt efter att hitta nya lösningar och innovativa material i vår produktutveckling. Det är många parametrar som ska vägas in och vi kompromissar inte med vare sig energieffektivitet, produktkvalitet eller säkerhet.

Clever CO2 är en vidareutveckling av vår tidigare storsäljare Clever One, en armatur med stålchassi som vi har levererat i tusental till större kontorsfastigheter som Kv Pelaren och Kv Poolen. Den är utvecklad av Flux och tillverkas i vår fabrik i Arninge.

Majoriteten av komponenterna i Clever CO2 är producerade inom en omkrets på 60 mil från fabriken, ett medvetet val för att begränsa koldioxidemissionerna från frakter. Själva konstruktionen håller dessutom mycket låg vikt, en komplett armatur för synligt bärverk väger endast 2,3 kg.

Nytt recyclat material

När ett nytt material visar sig fungera väl på alla sätt i en armaturkonstruktion är det extra roligt att presentera en innovativ lösning!

Den nya Clever-lösningen bygger på ett chassi av återvunna PET-flaskor och textilier. Materialet ger både en stabil konstruktion och en snygg finish och har ett antal mycket positiva egenskaper:

  • Består till stor del av återvunna PET-flaskor
  • Kan återanvändas till 100%
  • Klarar kriterier för miljömärkning
  • Ger lågt CO2-avtryck
  • Är ljudabsorberande
  • Ger ingen mögeltillväxt
  • Ger inte upphov till allergier
  • Är självsläckande

Den gynnsamma inverkan på ljudmiljön förstärks ytterligare av armaturens form, där den mjuka gradienten minskar ljudvågornas reflektion och bidrar till bullerdämpning i lokalen.

Materialets färg avgörs av de textilier som ingår i skivan, standard är vit, svart eller grå, där den vita finishen smälter väl in i ett systemundertak. Som tillval kan skivan kläs med en tunn infärgad textilstrumpa.

CO2-rapport

Clever CO2 är den första av våra armaturer som är emissionsberäknad med vår nya kalkyl. I miljövarudeklarationen kan du utläsa både det totala utsläppet och se vad de ingående materialen genererar enskilt.

Installation

Clever CO2 är avsedd för installation i 60x60 systemundertak med dolt eller synligt bärverk. Detta är vår första armatur i en serie med olika utföranden och vi kommer också att kunna erbjuda den för integrering i ljudabsorbenter.

Ljusegenskaper

Gradienten i chassit gör att den visuella kontrasten mot undertaket minskar avsevärt jämfört med en traditionell LED-platta, vilket går i linje med rekommendationerna från Arbetsmiljöverket.

Som standard har armaturen prismatisk avbländning med UGR<19 och den ger 132 lm/W med 3000K respektive 141 lm/W med 4000K. CRI min 90.

Håll ögonen öppna efter kommande uppdateringar och kontakta oss gärna om du vill ha en visning eller beställa en provarmatur!