Lediga tjänster

Flux AB växer och utvecklas ständigt och ibland behöver vi fler duktiga medarbetare. I den mån vi har tjänster att fylla annonserar vi dem här.

Vi förvärvade AB Smedmark & Co i januari 2007 och blev därmed en av Sveriges största aktörer på projektmarknaden för offentlig belysning. Vi har administration, försäljning, montering och lager under samma tak i våra lokaler i Arninge C och vi söker löpande personal till olika poster.

Flux i mycket korta drag

Företaget startade 1994 och fokuserar idag på den stadigt växande egna tillverkningen i Sverige. Parallellt marknadsför vi armaturer från flera av Europas ledande armaturleverantörer och i sortimentet finns idag över 20.000 produkter. Säljkontor, produktion, lager och administration är förlagda till Arninge Centrum, strax norr om Stockholm.

 

Säljare Teknisk Utomhusbelysning

Flux har en fortsatt mycket positiv utveckling med stadig omsättningsökning och väldigt god lönsamhet. Vi ska nu ytterligare förstärka vår säljorganisation för att öka servicen gentemot kunder och leverantörer och söker en driven och självgående Säljare med tyngdpunkt på teknisk utomhusbelysning. Utgångspunkt kommer att vara Arninge Täby/Stockholm.


Personen vi söker kommer att få en viktig roll med stort ansvar i vår organisation. Tjänsten kommer i första hand avse ansvaret för att driva och öka försäljningen för varumärkena Eclatec, som är Frankrikes ledande producent av gatu- och parkarmaturer samt Tehomet, en stor finsk producent av dekorativa belysningsstolpar. Se här: https://www.ghm-eclatec.com/products/lighting samt http://www.tehomet.com/index.php/en/products/design. Tjänsten innefattar främst kvalificerad teknisk försäljning mot i första hand ljusdesigners och elkonsulter men också bl a Vägverk och kommuner. Du rapporterar till vår VD.


Tjänsten kräver tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och den ger stora möjligheter till självständigt arbete och egna initiativ. Du bör vara väl insatt i branschen och ha en gedigen erfarenhet och ett välutvecklat adekvat nätverk för att lyckas med din försäljning. Du kommer att få arbeta brett med att driva varumärkena och där ingår också ett visst produktägandeskap, i huvudsak i form av att bygga sortiment, regelbundna kontakter med de aktuella leverantörerna samt ge teknisk information till våra kunder. Tjänsten kräver både en hög kompetens och tidigare erfarenhet från motsvarande arbete, detta är absoluta krav för att vi ska kunna beakta en ansökan. Utöver ovanstående bör du vara van vid att arbeta med presentationer som en naturlig del i säljarbetet, också i digital form. Du arbetar strukturerat och har erfarenhet av att rapportera i CRM. Du är flytande i engelska och svenska i tal och skrift och är självgående och välorganiserad i ditt arbetssätt.


Du kommer att ingå i ett erfaret och drivet säljteam och få support från en väl sammansvetsad organisation. Din roll kommer att utvecklas i takt med försäljningen vilket gör att du kommer att ha stora möjligheter att påverka tjänsten och bidra till företagets fortsatta framgång. Tjänsten innebär en placering på huvudkontoret i Arninge C och omfattar resor i första hand till våra kunder i hela Sverige, men även besök hos våra leverantörer i Frankrike och Finland.


Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Harry Rubino på 0733-763930. Ansöker gör du direkt då vi intervjuar löpande. Ansöker gör du via hemsidan www.rubino.se, vi tar ej emot ansökningar på annat sätt. 


Välkommen med din ansökan!


 


Lite mer info om oss och de varumärken tjänsten avser:

Flux verkar inom belysning för offentlig miljö och är ett av Sveriges ledande företag på projektmarknaden, med både en egen stark produktion och trading. Idag står den egna fabriken i Arninge för omkring 70% av omsättningen och produktionen omfattar armaturer för både interiöra och exteriöra miljöer. Resten av omsättningen kommer från välrenommerade europeiska tillverkare som Eclatec, Tehomet, Halla, Osmont, Rovasi, Next, Pracht och Neko.


Efter våra många år i branschen har vi mycket goda relationer med det föreskrivande ledet och är vana att supporta och arbeta nära konsulterna. De värdesätter vår snabba service och möjligheten till projektanpassningar och det faktum att vi verkligen alltid har våra kunder i fokus och inte bara använder den frasen i vår marknadsföring.


Säljkontor och showroom finns i Arninge C norr om Täby, där även produktion, lager, ljuslaboratorium, digital filmstudio och administration finns. Läs mer på https://www.flux.nu/


Eclatec ingår i GHM-gruppen som har 720 anställda, varav 250 personer inom sektionen för belysningsarmaturer. De producerade 250.000 armaturer under 2019 och omsatte då 82 miljoner Euro, vilket gör dem till en av de ledande Europeiska producenterna och störst i Frankrike. Flux har haft dem i sortimentet sedan januari 2018 och vår största kund är Trafikkontoret i Stockholm.


Tehomet är en finsk producent av belysningsstolpar, med en årlig produktion av över 60.000 stolpar som levereras över hela världen. Flux har sålt deras dekorativa sortiment i många år, både trästolpar och stålstolpar. En stor fördel med att ha både stolpar och armaturer i sortimentet är att vi kan erbjuda paketlösningar till projekten. Under 2020 har antalet stolpprojekt ökat kraftigt och vi är nu aktuella för ett flertal stora prestigeprojekt.

Konstruktör

Tjänst utlyst 2020-06-18


Bakgrund


Flux verkar på projektmarknaden för offentlig belysning. Balans, tillit och kvalitet är Flux tre värdeord och de präglar alla led i vår verksamhet, där vår målsättning är att kunna tillgodose kundens hela belysningsbehov utifrån varje projekts unika kriterier.


Vi har en omfattande egen tillverkning av armaturer för LED, förlagd till Täby där vi också har vår konstruktionsavdelning, idag med tre heltidsanställda konstruktörer.


Tillväxten i bolaget är fortsatt stark trots Coronaepidemin och vi gör nu vårt bästa halvår på 10 år, därför behöver vi utöka vårt konstruktionsteam.


Om tjänsten


För att möta kommande projekt och en stadigt växande efterfrågan söker vi nu en erfaren konstruktör som tidigare arbetat med belysning - detta är ett absolut krav för att vi ska kunna beakta din ansökan. Placering är på fabriken i Arninge C och tjänsten ska tillsättas omgående.


På konstruktionsavdelningen är vår främsta uppgift att utföra konkurrenskraftiga produkter i enlighet med kundernas önskemål. Som konstruktör är du en väldigt viktig stöd- och servicefunktion mot våra säljare och mot vår produktion för att ständigt bidra till ett ökat värde för våra kunder.


I din roll på Flux ansvarar du för att utföra tillverkningsunderlag efter våra kunders önskemål och du har fullt konstruktionsansvar för produkterna. Du arbetar nära produktionen och har en central roll vid produktutvecklingsfasen.


Profil


Vi söker dig som är praktiskt lagd och har god förståelse för produktionsprocesser som t ex montering och plåtbearbetning. Du måste behärska CAD och 3D-konstruktion. Har du kunskaper i programvaran Solid Works och tillhörande PDM-system är det meriterande. Vidare krävs vana att arbeta i ett affärsystem, Flux använder Monitor. Tjänsten kräver också en god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och i skrift.


Som person har du en god samarbetsförmåga och är lyhörd gentemot dina kollegor och våra kunder. Då Flux arbetar kundspecifikt, där kundens önskemål och efterfrågan snabbt kan förändras, tillämpar du ett flexibelt och strukturerat förhållningssätt för att driva ditt arbete framåt. Vidare ser vi även att du är lösningsorienterad och har en logisk förmåga med vilja att alltid komma framåt.


Mer information och intresseanmälan


Vänligen kontakta Technical Operations Manager Joakim Söderberg på 070-166 10 06 eller joakim.soderberg@flux.nu